Valg af betontag til dit hjem

For rigtig mange, i første gangs købere, er det at købe et nyt tag et stort projekt. Valg af tag er en stor beslutning man ikke sådan lige træffer. Ikke nok med at et nyt tag ofte koster mellem 100-250.000 kroner, men også at det er noget man se skal på rigtig mange år fremover, så vælger man den forkerte løsning er det ikke noget man kun træt af en uge eller 2 men noget du konstant bliver mindet om hver gang du ser dit hus. Derfor er der rigtig mange tagfirmaer som tilbyder gratis rådgivning, f.eks. i form at et gratis tagtjek. Dette er selvfølge ikke noget de gør blot for at hjælpe dig, men i håb om at du få glæde at de fortæller dog og finder ud af du har med dygtige og professionelle folk at gøre, hvilke i mange tilfælde gør at når man skal have lavet jobbet er det selvfølgelig dem man vælger. Det er det jo bestemt heller ikke noget galt i, da de også i de fleste tilfælde vil være det bedste valg da største delen af det de laver er at renovere eller lægge tage. Det kan godt være de ikke er de billigste men får til gengæld så ofte færre problemer og et godt solidt tag der holder i mange år fremover.

Hvad skal man vælge?

Ja det er ofte det helt store spørgsmål og også et meget individuelt spørgsmål. Det afhænger af ting som hvilken slags bolig du har, hvad ekstra muligheder du er ude efter i forbindelse med pålægningen af det nye tag, hvad du selv syntes er pænt og selvfølgelig din økonomi.
De mest almindelige tagtyper her i Danmark er disse her.

Tegltag

Med et tegltag får du et godt traditionelt dansk tag som er solidt, til at betale sig fra og holder i 30-40 år uden problemer. Ofte fås et tegltag i sort eller rødt, med eller uden glans. Men efterhånden er der også begyndt at dukke flere og flere alternative farver som blå og gule teglsten op.

Skifertag

Et skifertag i natur skifer er et populært valg hos dem der ønsker lidt mere luksus og elegance. Det passer pænt ind på næsten alle hustyper og er et af de mest solide tage man kan få. Da det også er et relativt let materiale sammenlignet med f.eks. beton og tegl sætter det ikke helt de store krav til undertaget. Prismæssigt er det en af de lidt dyrere løsninger, men er det økonomien som er problemet, fås fås skifer også som keramisk skifer eller kunstskifer, til en noget mere fordelagtig pris. For mange er et skifertag den ultimative løsning.

Betontag

Her på betontag.dk er vi rigtig glade for betontage. Et betontag er en forholdsvis billig og solid tagtype som har vundet en del frem over de senere år. En af de store fordele ved beton tagsten er at de fås i næsten alle mulige farver. Så er ude efter et tag som ingen andre har er et betontag bestemt en mulighed til dig der står og skal have nyt tag. Ulempen ved beton er at beton tagsten skal efterbehandles inden brug for at forhindre vand i at trænge igennem, dette er de dog ofte når man modtager dem, men sørg altid for lige at undersøge dette inden du køber. En anden ulempe er vægten, denne tagtype er temmelig tung og sætter store krav til undertaget på dit hus. Læs mere om denne tagtype her på Betontaget – den smarte løsning

Ståltag

Inden for de senere år er ståltag blevet en meget udbredt tagtype i Danmark. Hovedsagligt på grund af prisen og kvaliteten men også fordi man i mange tilfælde kan lægge et ståltag på sit eksisterende tag og derved slippe for alt arbejdet med nedtagning og bortskaffelse af sit nuværende tag. Et ståltag er ikke længere blot stålplader på 1×3 meter til ens garage eller lade, men fås nu også i plader på cirka 1 x ½ meter formet som teglsten hvilket giver dig et tag der på mange måder ligner et almindeligt tegltag men til en billigere pris.

Tagpap

For mange er tagpap blevet en interessant mulighed, især fordi kvaliteten og holdbarheden af tagpap er blevet betydeligt forbedret i forhold til hvordan det var for blot 10 år siden. I sær til mange moderne boliger passer tagpap rigtigt godt ind, eller til tage som har en så speciel konstruktion af det kan være svært at benytte andre tagmaterialer. Tagpap er en af de billigste løsninger men holder heller ikke helt så længe som mange af de andre tagtyper. Der imod er tagpap en løsning som man faktisk selv kan lægge og dermed kan man spare også spare penge til en tagdækker og dermed få prisen endnu længere ned når der skal lægges nyt tag.

Der er mange forskellige tagtyper at vælge imellem hvilket er med til at gøre valg af tag til en ganske kompleks opgave hvis man intet kendskab har til tage. Vi kan ikke anbefale en bestemt tagtype da der er fordele og ulemper ved alle og hvilken som er den bedste afhænger af dit budget og hvad slags bygning som du skal have lagt et nyt tag på.