Betontag

Hvorfor vælge et beton tag til sin bolig?
Fordelen ved betontag er at det er en forholdsvis billig type af tagsten, med lang holdbarhed og et pænt finish. Ulempen er at det er en ret tung form for tagsten, som sætter større krav til ens tagkonstruktion. Prisen er også ofte billigere end tegl og skifer, hvilket er med til at gøre denne tagtype temmelig populær i disse dage. En anden fordel ved at vælge et beton tag er at det er den tagtype som fås i flest forskellige farver, så ønsker man et tag der skiller sig noget ud fra mængden bør et betontag indgå i ens overvejelser. Især inden for de seneste par år er et tag i beton, blevet en rigtig populær løsning hos mange danskere som ønsker at spare lidt penge når de skal lægge nyt tag som holder mange år fremover. Især det at man kan vælge sin helt egen farve og at det er en forholdsvis billig tagløsning gør at et betontag, er blevet et godt alternativ til f.eks. tegltag eller skifertag. Vi ser derfor flere og flere som vælger at få lagt et beton tag på boligen, og som også flere år senere er utrolig glade for deres nye tag. Betontaget kan for mange være en god investering, da denne tagtyper har en lang levetid, og kræver minimal vedligeholdelse. Af netop disse grunde, ser vi flere og flere vælge betontag – når der skal ligges nyt tag på hjemmet.

Hvem skal lægge dit nye betontag?

Er man ikke selv en dygtig håndværker med masser af erfaring inden for tagdækning, ender det ofte med at man må ud og finde et professionelt firma til opgaven. Det kan være et nationalt firma som f.eks. tag-profferne.dk, eller blot dit lokale tømrer firma. Det er dog et par ting du skal overveje inden du vælger det første og bedste firma du falder over. Indhent altid 2-3 tilbud på opgaven inden du vælger, der kan være rigtig stor forskel på den pris de forskellige tager for en sådan opgave. Hvis det ikke specifikt fremgår af tilbud, undersøg altid om prisen er inklusiv stillads leje, container leje, leje af mobil hegn, oprydning, bortskaffelse af det gamle tag osv. Rigtig mange er blevet overrasket over en større efterregning på lige præcis disse punkter. Når du skal have lagt et nyt tag i beton, er det vigtigt at du finder et godt firma, som kan klare jobbet og har erfaring inden for denne tagtype. Et nyt betontag, er en tung tagtype, og hvis lagt forkert kan det reducere tagets levetid en hel del. Så få lavet jobbet rigtigt fra starten, og vælg et godt firma til at udføre det, frem for det billigste du kan finde. I sidste ende kan det godt ende med at blive det dyreste valg.


eksempel på hvordan et betontag kan se ud. derfor er beton så velegnet en tagtype
Hvordan et beton tag kan se ud


Hvor skal man købe sin betontagsten?

Tagsten af beton, kan købes i de fleste større byggefirmaer, men ofte er der penge at spare ved at købe direkte hos fabrikanten, f.eks. kan firmaer som Komproment eller Tagprofferne anbefales. Når man køber betontagsten, så sørg altid for at de er imprægneret, og indfarvet ved levering, da dette som regel ikke er noget man selv lige kan klare. Falder man over nogle betonsten som virker rigtig billige, så kan det netop være fordi at de ikke er efterbehandlet, og du bør derfor overveje om det ikke var bedre at betalt lidt ekstra, for nogle som er klar til at blive lagt med det samme.

Nu burde du have lidt bedre kendskab til et betontag, og en ide om hvorfor et beton tag kan være et godt alternativ til f.eks. det klassiske tegltag.