Pris på nyt tag

Ofte kan det være rigtigt svært at gennemskue pris, når man skal have lagt et nyt tag. De varierer nemlig rigtig meget alt efter hvor i landet arbejdet skal udføres, hvilke tagtype man vælger og hvem der skal udføre jobbet.

Priser på et nyt tag kan være svære at finde, så vi vil her se lidt nærmere på nogle af de ting, der er med til at sætte prisen for dit næste tag. Se priser pr. m2 her.

Så kan du få en bedre ide om, hvad der er med til at påvirke din pris på et nyt tag. Lad os starte ud med det første punkt, nemlig hvor i landet taget skal lægges.

Priser på et nyt tag til dit hus

Placeringens betydning for pris

Bor man på Sjælland koster det ofte 20-25% ekstra at få lagt et nyt tag sammenlignet med f.eks. Nordjylland. Grunden hertil er at Sjælland generelt har højere timepriser for en håndværker. Den er en del højere end i Jylland.

Bor man på Fyn er prisen oftest lidt billigere end Sjælland, men alligevel højere end i Jylland. Skal du have lagt tag på en villa indenfor København, har vi set eksempler på at en pris for nyt tag kan løbe helt op i det dobbelte af, hvad det ville koste i Vejle eller Hobro. Det er en faktor som de fleste online prisberegnere ikke tager højde for, når man får tilsendt et online tilbud. Det kan få stor betydning for hvor hvilken tagtype man vælger, da priser jo svinger ret meget.

Tagtype og pris på nyt tag

Hvilken tagtype du vælger, spiller kraftigt ind på prisen. F.eks. koster et skifertag i ren naturskifer ofte betydeligt mere end et betontag eller tagpap. Når man vælger tag skal man dels overveje hvilke type tag, man syntes vil være pænt til ens bolig, men også hvor holdbar en bestemt tagtype er.

Det kan give fint mening at betale ekstra for naturskifer fromfor tagpap, da levetiden så også er det længere. Bor man ud til havet eller et andet sted, hvor taget ofte udsættes meget for vind og vejr, spiller valget af tagtype endnu mere ind, end hvis man bor midt inde i storbyen.

Under alle omstændigheder bør man tage kontakt til en ekspert inden man kaster sig ud i et så stort projekt, som det er at få lagt et nyt tag på sit hjem.

Tagstørrelse

Størrelsen på taget påvirker selvfølgelig også pris. Et nyt tag på 30m2 koster meget mindre end et på 60m2, da der skal bruges cirka dobbelt så meget tagmateriale og derudover bruges længere tid på at lægge selve taget.

En anden ting som spiller ind her er tagets vinkel, da en skarp vinkel gøre det mere besværligt at lægge et tag, og dermed kan det føre til en forøget pris. Det samme gør sig gældende, hvis der er mange kviste, skorstene eller andre elementer, der gør opgaven mere besværlig.

Valg af håndværker

Det er ikke helt lige meget, hvem man vælger, når der skal lægges nyt tag på boligen. Prisen på udførelse af arbejdet varierer meget alt efter hvem man spørger. Når man så ser nærmere på de tilbud man har fået, så husk at hold øje med om prisen er inklusiv leje og opsætning af stillads. Det er temmelig ofte, at den del ikke er inkluderet i et tilbud, og det kan koste dyrt, hvis man selv at skal stå for den del.

Se også efter om tilbuddet inkluderer oprydning og bortskaffelse af de gamle tagrester samt om firmaet er med i byg garanti, så du er sikret, hvis arbejdet ikke er lavet ordentligt. Undersøg også hvad folk generelt skriver om den pågældende håndværker. Laver de ikke arbejdet godt nok, eller snyder de folk, så står det som regel ofte online, og man får hurtigt et indtryk af ,om det er et ordentligt firma, man overvejer at vælge.

Ved at lave dit forarbejde godt, minimerer du chancen for at hyre en dårlig håndværker, og dermed risikerer du heller ikke at betale ekstra for at få lagt et nyt tag eller lagt det om.

Nu har du lidt at gå efter og en ide om, hvilke faktorer som har indflydelse på prisen, når du skal have lagt et nyt tag på din bolig. Priser på nyt tag varierer en hel del, som du kan se ud fra overstående parametre, så et godt sted at starte vil være at prøve en af de mange online tagberegnere, som kan hjælpe dig med at få en ide om, hvilket prisleje vi taler om.

Nu da du har en ide om, hvad der spiller ind på prisen på et nyt tag, så er det måske på tide at bestille et gratis tagtjek og evt. få et tilbud på dit nye tag ved samme lejlighed?