Priser på nyt tag

Ofte kan det være rigtigt svært at gennemskue priserne når man skal have lagt et nyt tag. De variere nemlig rigtig meget alt efter hvor i landet arbejdet skal udføres, hvilke tagtype man vælger og hvem som skal udføre jobbet. Priser på et nyt tag kan være svære at finde, så vi vil her se lidt nærmere på nogle af de ting, der er med til at sætte prisen for dit næste tag. Se priser pr. m2 her.

Priser på et nyt tag til dit hus

Placering

Bor man på Sjælland koster det ofte 20-25% at få lagt et nyt tag sammenlignet med f.eks. Nordjylland. Grunde hertil er at på Sjælland er time prisen for en håndværker noget højere end f.eks. på Jylland. Bor man på Fyn er prisen oftest lidt billigere end Sjælland men højere end Jylland. Lidt det samme som hvis du køber artikler, smykker eller sko i en lokale butik, så er prisen faktisk ofte en smule højrer på Sjælland, i forhold til Jylland. Skal du have lagt tag på en villa inden for København har vi set eksempler på at prisen kan løbe helt op i det double af hvad det ville koste f.eks. i Vejle eller Hobro, en faktor som de fleste online pris beregnere ikke tager højde for når man får tilsendt et online tilbud, som dette tilsendt, og kan få meget stor betydning hvor hvilken tagtype man vælger da priser jo svinger ret meget.

Tagtype

Hvad tagtype du vælger spiller kraftigt ind på prisen, f.eks. koster et skifertag i ren naturskifer ofte betydeligt mere end et betontag eller tagpap. Når man vælger tag skal man både overveje hvilke type af tag man syntes vil være pænt til ens bolig, men også hvor holdbar en bestemt tagtype er. F.eks. kan det give fint mening at betale det ekstra for naturskifer from for f.eks. tagpap da levetiden så også er det længere. Bor man ud til havet eller andet sted hvor taget ofte udsættes meget for vind og vejr, spiller valget af tagtype endnu mere ind end hvis man bor midt inde i storbyen. Under alle omstændigheder bør man tage kontakt til en ekspert fra f.eks. tag-profferne.dk inden man kaster sig ud i et stort projekt, som at få lagt et nyt tag på sit hjem. Priser på et nyt tag er jo meget afhængig af, hvilken tagtype du vælger.

Tagstørrelse

Størrelsen på ens tag påvirker selvfølgelig også prisen, et tag på 30m2 koster jo meget mindre end et på 60m2 da der skal bruges cirka dobbelt så meget tagmateriale og derudover bruges længere tid på at lægge selve taget. En anden ting som spiller ind her er tagets vinkel, da en skarp vinkel gøre det mere besværligt at lægge et tag og dermed kan føre til en forøget pris (det samme gør sig gældende hvis der er mange kviste, skorstene eller andre elementer der gør opgaven mere besværlig).

Valg af håndværker

Det er ikke helt lige meget hvem man vælger når der skal lægges nyt tag på sin bolig. Prisen på udførelse af arbejdet variere en helt del alt efter hvem man spørger. Når man så ser nærmere på de tilbud man har fået, husk at hold øje med om prisen er inklusiv leje og opsætning af stillads, det er tit at den del ikke er inkluderet i tilbuddet og det kan koste dyrt selv at skulle stå for den del. Se også efter om tilbuddet inkludere oprydning og bortskaffelse af de gamle tagrester og om firmaet er med i byg garanti så du er sikret hvis arbejdet ikke er lavet ordentligt. Se også hvad folk generelt skriver om den pågældende håndværker, laver de ikke arbejdet godt nok eller snyder folk står det som regel ofte online og man får hurtigt et indtryk af om det er et ordentligt firma man overvejer at vælge.

Ved at lave dig forarbejde godt minimere du chancen for at hyre en dårlig håndværker, og dermed risikere at betale ekstra for at få lagt et nyt tag eller lagt det om.
Nu har du lidt at gå efter og en ide om hvilke faktorer som spiller ind på prisen når du skal have lagt et nyt tag på din bolig. Priser på nyt tag variere jo en hel del som du kan se ud fra overstående parameter, så et godt sted at starte vil være at prøve en af de mange online tagberegnere, som kan hjælpe dig med at få en ide om hvilket prisleje vi taler om.

Nu da du har en ide om hvad der spiller ind på prisen på et nyt tag, er det måske på tide at bestille et gratis tagtjek og evt. få et tilbud på dit nye tag ved samme lejlighed?