Hvis du skal have nyt tag, er det ofte en del af en større renovation. Eller en del af et nybyggeri. I så fald er der også stor sandsynlighed for, at du også får brug for en elektriker. Vedkommende kan nemlig hjælpe dig med alle de elinstallationer, som du skal have udført i dit hjem. Det kan være alt fra opsætning af lamper udendørs til ændring af faste installationer indendørs.

Derfor bør du hyre en elektriker

Det er ikke nogen hemmelighed, at det let kan gå galt med el. Derfor er der også god grund til at overlade opgaven til en fagperson, når du gerne vil have den udført sikkert og korrekt. Faktisk er der også nogle opgaver, du som civilperson ganske enkelt ikke må udføre. Det skyldes, at der arbejdes med så mange volt strøm, at du potentielt kunne slå dig selv ihjel, hvis du udførte dem forkert.

Det lyder lidt dramatisk, men den er god nok.

I disse tilfælde skal du kontakte en elektriker

Hvornår du skal kontakte en elektriker, afhænger naturligvis af opgavens karakter. Som udgangspunkt er det dog en god tommelfingerregel at kontakte en elektriker, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan klare opgaven selv. Derudover skal du kontakte en autoriseret elektriker, hvis du skal udført en eller flere af følgende opgaver:

  • Opsætning af halogenlamper, hvis lampe, transformer og ledning er købt separat
  • Installation eller udskiftning af udendørs stikkontakter eller afbrydere
  • Trukket kabler til nye elinstallationer
  • Montering af nye stikkontakter
  • Ændringer af faste installationer, der er på mere end 250V
  • Alle former for opgaver i enten måler- eller gruppetavle

Find et kompetent firma, der kan hjælpe dig

Når du har brug for en elektriker, er første skridt at finde et kompetent firma, der kan hjælpe dig. Først og fremmest er det vigtigt, at alle elektrikerne i firmaet er uddannede elektrikere. Dernæst er det også vigtigt, at de alle er autoriserede. Kun på den måde kan du sikre dig, at de er i stand til at udføre installationerne på forsvarlig vis.Dernæst er det også utroligt vigtigt med en god kommunikation. Kun på den måde kan du sikre dig, at I forstår hinanden, og at opgaven bliver udført efter dine ønsker. Det er naturligvis også vigtigt, at elektrikeren er til at stole på og overholder sine aftaler. En sådan elektriker kan du finde hos Fjordens El.