Skifertag

Hvorfor vælge et skifertag når der skal installeres nyt tag på boligen? Hvilke fordele og ulemper er der ved at vælge et skifer tag frem for en af de mange andre tagtyper?

Flere og flere vælger skifer tag

Skifer tag er igen blevet en populær tagløsning når der skal lægges nyt tag. Du får et meget solidt tag med et eksklusivt naturligt look og som nemt holder de næste 40-50 år. Dette er ofte en lidt dyrere løsningen, men også en af de mest holdbare og uden store krav til undertaget da et skifertag er en relativ let tagtype, i forhold til f.eks. et tegltag eller et betontag. Mange kan rigtigt gode lide de mere naturlige udseende som natur skifer giver, på trods af prisen er lidt højere end tegl og beton. Men efter nogle år, så syntes jeg personligt at tegl beholder sit flotte udseende bedre og er efter min mening den bedste løsning af de to. Dog er det mange som udelukkende vælger skifer på grund af prisen og holdbarheden, de vil have det bedste og så er et skifertag klart et af de bedste valg du kan tage. Derudover er skifer en af de tagtyper med den længste holdbarhed hvilket er med til at gøre skiffer til et populært valg hos mange. Dem som vil det bedste for deres bolig har det med ofte at vælge skifertag, frem for et klassisk tegltag eller et beton tag. Det er jo ikke uden grund at denne løsning, er en af de mest populære her i Danmark, og en tagtype som vi kommer til at benytte mange år ud i fremtiden. Går man op i udseende og æstetik på sit hjem, så kommer man ikke uden skifertaget, i sine overvejelser.

Skifertag og økonomi

Desværre er prisen som sagt, lidt højere på denne tagtype, hvilket ofte gør at folk vælger en af de billigere løsninger som f.eks. tegltag, ståltag eller et betontag, når der skal lægges et nyt tag. Personligt syntes jeg selv at skiffer er en af de pæneste tagtyper, og bør komme med i ens betragtning, især fordi denne tagtype har en meget lang holdbarhed. Husk dog på er der er forskel på naturskifer (den gode løsning), og keramisk skifer (den billige udgave). Har man pengene, så bør man vælge den ægte vare, da naturskifer er et betydeligt bedre produkt end keramisk skifer. Desværre også en lidt dyrere løsning, men ofte er de ekstra penge givet godt ud, da taget vil få en længere levetid og være nemmere at vedligeholde. Skifer kan være et rigtigt godt valg, til dig der skal have lagt nyt tag. Det er jo slet ikke uden grund, at en stor del af de tage på villaer i de pænere kvarter, netop består af skiffer.