Tegltag

hvad er tegltag og hvorfor bør jeg vælge at få lagt et tegl tag på mit hus? width=

Det klassiske tegltag

Et tegl tag er stadig den mest benyttede type af tagmateriale her i Danmark. Med et tegltag har du et flot og solidt tag der holder i mange år uden den store vedligeholdelse og samtidig til en pris der er til at betale sig fra. Et tegltag stiller mindre krav til undertaget end f.eks. et betontag men større krav end et skifertag. Tegl tag kommer normalt i rødt eller sort, men fås faktisk i et flere forskellige farver så som blå, gul, grøn samt med forskellige glans værdi. Vi ser at mange af de andre tagtyper som f.eks. betontag, skifertag og ståltag har vundet en del af markedsandelen fra tegl tag, ja selv tagpap er ved at være en temmelig attraktiv løsning for mange nu da de endelig har fået forbedret kvaliteten af tagpap en hel del over de senere år. Tegl eller teglsten er et rigtigt god produkt til de danske tage. Det er i stand til nemt at modstå de kraftige storm vi nogle gange oplever, sne, is og regn eller hvad det danske vejr nu engang sender mod os. Det er bestemt ikke uden grund at vi igennem flere hundrede år har anvendt tegl på de danske tage, og tegltag vil højst sandsynlig fortsat være den mest benyttede tagtype i Danmark de næste mange år, og det er stadig med god grund.

Et solidt valg

Vælger man et tegl tag, så går man aldrig helt galt i byen, som de siger. Du får et pænt og solidt tag, til en fornuftig pris. Et tag der ikke kræver specielt meget vedligeholdelse, og vil kunne holde mange år ud i fremtiden. Det er jo bestemt ikke uden grund at langt de fleste tage i Danmark, er et rødt eller sort tegltag. Selvfølgelige spiller tradition også ind, men da vi igennem så mange år, har benyttet denne her tagtype, så er vi også blevet bedre til at lægge denne tagtype korrekt, og kvaliteten af de forskellige tagsten inden for tegl tag, er også blevet forbedre over årene. Så derfor bør et tag af tegl, indgå i ens overvejelse når man skal have lagt nyt tag, også selvom man måske i starten hælder mest til et betontag, ståltag eller anden tagtype. Hermed er det ikke sagt at man bør vælge tegltaget frem for en af de andre, men blot at det med fordel, kan være et af de tage som man har med i sine overvejelser. Sammenligner man pris, kvalitet og æstetik, så er tegltaget en af favoritterne og en grundene til at langt de fleste, vælger denne her tagtype. Enten i den klassiske røde farve, eller den efterhånden lige så populære sorte farve. Der findes også andre farver, men rød og sort, er de mest almindelige farver når man taler om tegl tag. Tegeltaget kan som sagt også fås i andre farver, men udvalget er dog ikke helt så stort som til eksempelvis – et betontag. Du finder mere information om betontaget her.

Nyt tag i tegl, et godt valg til langt de fleste når der skal renoveres eller bygges om på huset.

Alternativ til et tegl tag

Ønsker noget i samme stil som et klassisk tegl tag, er der også flere andre alternativer. F.eks. Det klassiske tag i beton, som også fås i samme stil som tegl. På afstand kan det være svært at se forskel, men taget af nogle andre egenskaber, som du kan læse mere om inder vores afsnit om betontaget. Det samme gør sig gældende ved visse typer af ståltag. F.eks. det klassiske Decra ståltag, som også minder meget om tegltaget. Igen med nogle helt andre egenskaber, men stadig i samme stil og udseende, hvilket også har været med til at gøre ståltaget, til et populært valg hos mange danskere. Et tag af tegl, er derfor stadig et rigtigt godt valg, til dig der står og gerne vil have lagt nyt tag på hjemmet. Det er jo bestemt ikke uden grund, at langt de fleste danske huse har et klassisk tegltag og at de fleste vælger tegltag når der skal ligges nyt tag på ens hjem.