Tagtyper

I Danmark bruger vi flere forskellige typer af tage på vores boliger. Blandt de mere populære er tegltag, skifertag, betontag og ståltag. Dette gør at mange som for første gang skal ud og have lagt et nyt tag på deres hjem kan have svært ved at overskue fordele og ulemper ved de mange tagtyper. Der skal tages højde for ting som økonomi, kan man selv lægge det, eller skal der en professionel til, hvordan vil mit hjem se ud med den bestemte tagtype osv. Derudover er det også nu man skal overveje om der skal laves plads til et større loft, en kvist eller ligende. Til at få svar på disse spørgsmål, stiller de fleste professionelle tagfirma gerne en konsulent gratis til rådighed. Du kontakter blot firmaet og høre om de tilbyder gratis tagtjek og så hvis så, booker du blot et møde med dem. På den måde er du sikker på at få det bedst mulige ud af det, når du alligevel skal ud og bruge penge på at få lagt et nyt tag.

Vi har har på betontag.dk lavet en kort oversigt over nogle af de mere almindelige tagtyper, og vi vil løbende arbejde på at udvide denne oversigt med flere typer af tag, samt mere dybdegående informationer. Især beton tag er en tagtyper som vinder mere og mere ind på de danske tage og som vi bestemt kommer til at se meget mere til i løbet af de næste 10 år. Det samme gælder for moderne tagpap og ståltag, som også er rigtigt populære tagtyper i disse dage.

Den mest almindelige tagtyper i Danmark, er dog stadig det klassiske tegltag, men flere og flere er efterhånden ved at få øjenene op, for at der også findes forskellige alternativer, som f.eks. de moderne ståltag, betontag eller en helt 3. tagtype. Hvor der i gamle dage blot var et par enkelte tagtyper som var meget udbredte, så benytter vi i dag en større grad andre tagtyper end de klassiske. Dette skyldes et større udvalg, men også at kvaliteten er blevet kraftigt forbedret, så andre tagtyper som f.eks. betontag eller ståltag er blevet gode alternativer til f.eks. tegl eller et skifertag.

En stor del af det tagarbejde som udføres i Danmark, er hovedsageligt renovering af tag, og hertil benytter man jo den tagtype som allerede er lagt. Men står man og skal have lagt et nyt tag, så kan det ofte være en rigtig god ide lige at undersøge hvilke muligheder man har, og hvilken type af tag, som vil passe bedst til den type hus man har. Her kan det ofte være en god ide at benytte sig af et af de mange tilbud om et gratis tagtjek eller gratis rådgivning som mange større tagfirmaer, som f.eks. tagprofferne tilbyder.