De fleste af os som lejer en container i forbindelse med et renoverings projekt, gør det så de har en nem måde at skille sig af med sit bygge affald på. I stedet for at køre 30 gange med en trailer, så man kan ofte nøjes med at køre blot en enkelt gang med en container. Både tidsmæssigt og økonomisk giver dette ofte god mening. Her sidste uge rev jeg min garage ned, som hovedsageligt bestod af murblokke og et gammelt betontag. En vognmand kom og satte containeren ude foran garagen, og hentede den 2 dage senere.. pris cirka 1.500 kroner. Det havde kostet mig mere i benzin og trailer leje hvis jeg selv skulle have klaret den opgave. Er du i tvivl om hvordan du selv lejer en container, så kan du prøve at spørge din lokale vognmand, eller kontakte et firma der tilbyder containerudlejning. Husk også at overveje et mobilhegn. Et godt hegn forhindre uvedkommende i at få adgang til området og evt. stjæle værktøj eller ting fra din container.

Læs også: Alt om container og hegn

Men var du klar over at en container faktisk også kan bruges til andet, under dit renoverings projekt? Lad os prøve at kigge lidt på nogle af de lidt mere specielle containerløsninger, der kunne være brugbare mens du bygger din bolig om eller får lagt et nyt tag.

Container skurvogn

En container skurvogn, er hovedsageligt et sted man kan opholde sig, når man ikke skal være i boligen. Det kan være et sted man spiser sin mad, hvis forholdene i huset ikke er til det, eller et sted at overnatte hvis ens soveværelse ikke er til rådighed. Fordelen ved en container skurvogn, er at den er nemt at sætte og og fjerne igen. Kræver ikke nogen vedligeholdelse og kan kostumieres til lige netop dit behov. En nem måde lige at få en lille bolig på, hvis man i en periode ikke kan bruge sin egen. For ekstra sikkerhed kan du også med fordel opsætte et mobil hegn omkring din skurvogn.

Container badeværelse

En anden smart container type, er en badeværelse eller wc container, som giver dig adgang til vigtige faciliteter som bad og toilet. Ting som er meget svære at undvære, hvis man eksempelvis er i gang med at bygge sit badeværelse om. Den placeres blot på vejen ude ved dit hjem eller i din indkørsel eller have, og du har inden for få minutter så adgang til wc forhold. En af de ting som er uundværlig i forbindelse med renovering eller ombygning.

Container køkken

Et container køkken, eller mobilkøkken som det også kaldes, er et ude køkken som nemt kan opsættes de fleste steder. Det kræver blot at vand og elektriseret bliver koblet til, og så har man adgang til et professionelt køkken, der kan bespise op til 50 personer. I mange tilfælde måske lidt overdrevet til en renoverings projekt, men er det nu ikke en villa men eksempelvis en skole eller arbejdsplads der bliver renoveret, så kan et sådant mobil køkken være rigtigt brugbart. Her sidst vores kontor havde en større vandskade, havde vi rigtig meget glæde at et sådan mobilkøkken.

Læs også: Derfor bør du vælge et betontag

container pavillon

Mangler man midlertidigt plads til opbevaring eller et showroom, så kan en mobil pavillon være en mulighed. Det er i bund og grund en stor åbent rum i en special container, som kan tilpasses efter behov. F.eks. til opbevaring af møblet eller andet mens renoveringen er i gang. Disse pavilloner er også meget velegnet hvis man mangler ekstra plads til opbevaring, soveplads eller et ekstra mødelokale/kontor.

Udover de få eksempler vi har kigget på her, er der masser af andre typer af special containere, f.eks. en messestand, en beboelses container, en transport container til specielle produkter og meget mere. Så der er faktisk en del muligheder, for at gøre hverdagen så bekvem som muligt, hvis man i en periode står uden adgang til sit hjem, eller blot har delvis adgang. Så kan man leje en container, som man gøre nogle af tingene lidt nemmere.