Lige som med de fleste andre ting forskes der også en del inden for beton. Her i aalborg har vi virksomheden portland som er en af de førende inden for dette område.
Når der skal udvikles nye beton blandninger opstilles der først en computer model, f.eks. ved brug af business intelligence software eller andre computer modeller hvor i de kan indtaste alle de relevante data de har om produktet, del produktet og fremstillingen. Så kan de ved at ændre lidt på forskellige parametere hurtigt få en ide om kvaliteten af det produkt de er ved at test samt om der er en god økonomi i det. Det kan jo godt tænkes at de i deres business intelligence system kan se at produktet bliver rigtigt godt, men på linjen neden under se at hele fremstillings processen vil blive alt for dyr i forhold til hvor meget de kan sælge produktet for.
Ved brug af disse systemer spares der rigtigt meget tid frem for at man manuelt skulle side og beregne hver lille detalje, samt man sjællent har det helt store overblik over alle detaljer.
Beton er et af de materialler der har være benyttet i længst tid, derfor er det ikke så ofte at vi ser noget nyt inden for dette, men det betyder jo bestemt ikke at der ikke længere forskes inden for området, ofte er det tale om marginaler der gør at det ene betonmærke er bedre end det andet og kan være med til at give en virksomhed en lille fordel over konkurrenter. Især ved de helt store og dyre byggerier som højhuse, broer osv. har man det jo med altid at vælge den bedst mulige beton. Så orskning indenfor beton er bestemt noget der stadig er meget aktuelt.
Ønsker du at få mere information om business intelligence og andre computer programmer kan du finde nogle artikler om emner på mange af de forskellige online sider om emnet.